Gå til innholdet

Dronningen av oljefondet

Oljefondet er på over 3 billioner norske kroner. Hvis jeg hadde ansvar for de pengene, hva ville jeg gjort? Vel, det første jeg ville gjort er å sende klassen min på klassetur. Etter det tror jeg at jeg ville donert penger til skolen min.

Resten av pengene skulle gå til viktigere saker:
Jeg begynner med å sende penger til u-land, jeg ville betalt noen til å passe på at pengene kommer frem til menneskene og ikke i lomma til noen rikinger. Slik ville jeg fordelt pengene:

Jeg ville hjelpe lokale sykehus, både med penger til medisin og til lønn til personalet, men også hjelpe folk å utdanne seg innenfor medisin.

Skoler skal få flere lærere og hjelpemidler til å lære mange. Jeg vil bruke penger til å bygge flere skoler. Og kjøpe transportmidler, så alle kan komme seg på skolen, selvom de bor langt unna.

Jeg vil at det skal være et fond som alle kan låne fra, uten renter. Og hvis man bare kunne betale 20 kroner i måneden, fikk man lov til det.

Jeg ville investerte penger fra oljefondet på en slik måte at man kan bygge opp et lands økonomi og gjøre det økonomisk selvforsørgende. Så ville vist dem hvordan de kan hjelpe et annet land, som hjelper et annet land osv.

Så ville jeg brukt penger på Norge.

Jeg ville kjøpt masse gaver så alle kan få fine gaver til jul, selvom foreldrene har dårlig med penger. Jeg ville sende folk med dårlig råd på ferier. Jeg ville oppgradere alle skolene i Norge. Mer materiell og leker som elevene kan lære av, men også pusse opp skolen så alle kunne være stolt av skolen sin. Bedre lønn til lærere, så flere ville bli lærere.

Det ville jeg brukt oljefondet til:)

Skrevet av Disa i 10.klasse
Oppdatert