Bayerngas Norge

Go to content

Bayerngas seiler i medvind – Oslo Oil Race 2014

Released - Last updated

Vi kunne vel ikke bedt om flottere vær onsdag formiddag, skyfri himmel og knall sol. Perfekt for en dag ute på fjorden – vi manglet kun vinden for å seile. Likevel, det var klart for årets regatta Oslo Oil Race, den niende i rekken. Med godt mot gikk Bayerngas- deltagerne ombord i ‘The White Rabbit’, og var klare for et crash-course i regatta seiling av Kaptein Johnny. Begreper som jibbing og å seile i bidevind ble innøvd, og testet ut i praksis. Den første gruppen ut fikk kun kjørt to avkortede heat, men fikk derimot nyte sola i Lysaker-fjorden i påvente av vind. Kaptein Johnny var en erfaren regattaseiler og en flink læremester. Noen ble kanskje så inspirert at de fikk lyst til å kjøpe seg en ny hobby? Halvveis ble mannskapet skiftet ut og fem nye Bayerngas-ansatte fikk testet sine ferdigheter på sjøen. Lag nummer 2 var noe mer heldig med vind forholdene og fikk gjennomført hele 4 regatta heats. Etter en dag på fjorden i en regatta båt av typen 11-meter har det blitt mye snakk om lensetakler, lus, stramming av storseil, og ikke minst viktigheten av fokkeslaskens oppgaver.

Totalt var det syv båter med i konkurransen, en båt for hvert selskap. De ulike selskapene i år var: Core Energy, Tullow Oil, Ithaca Energy, Det Norske, RWE Dea, Dana og Bayerngas. Kvelden ble avsluttet på Dronningen på Bygdøy, med premieutdeling, loddtrekning, god mat og musikk. Av de totalt 7 lagene som deltok kom Bayerngas på en respektabel fjerde plass, kun 5 poeng bak vinneren.

Vi må bare gratulerer så mye til RWE Dea som stakk av med første plassen i år. Og ikke minst takk til arrangøren Core Energy for en flott dag på fjorden! Dana, vår nærmeste nabo, var den heldige vinneren av lotteriet om å få arrangere 10 års jubileet neste år.

Takk for denne gang, vi gleder oss allerede til revansjen neste år - da må målet være pallen!
Updated