Bayerngas Norge

Go to content

Stabilt lav oljepris en god stund fremover

Released

Skjermbilde 2015-10-05 kl. 15.45.08

Overforsyning, Midtøsten-uro og orkan på USAs østkyst setter sitt preg på oljeprisen, som forventes å forbli lav i lang tid fremover.

Bayerngas Norges energianalytiker, Lill Sandvik, kommenterte utviklingen i oljeprisen på TV2-nyhetene nylig. Sandvik forteller at vi ikke vil se oppgang i oljeprisen før balansen i markedet er bedret. Etterspørselen må i så fall opp eller tilbudet må noe ned.

Sandvik sier det fortsatt er mye olje i markedet fordi «alle» fortsetter å produsere, selv om prisen er lav. Ferske tall viser at OPEC økte produksjonen i september. USAs oljeproduksjon er riktignok gradvis på vei nedover, men ikke tilstrekkelig til at markedet balanseres med det første.

Kinas etterspørsel er viktig for det globale oljemarkedet. Midtens rike har stått for over 50% av økningen i oljeetterspørselen de siste årene. Når økningen i Kina nå har dabbet av gir det et viktig signal til oljemarkedet.

Sandvik peker på at lav oljepris betyr at mange oljeselskaper sitter mer på gjerdet. Dette gjelder spesielt for vanskeligere oljefelt, f.eks. på dypt vann og i Arktiske strøk. Selskapene kutter derfor i investeringer inntil man ser en tydeligere lønnsomhet i prosjektene.

Updated